ZELF HOUTWORM BESTRIJDEN IS GEVAARLIJK, DUUR EN NIET EFFICIËNT

Het bedrijf Stopworm is gespecialiseerd in de bestrijding van houtworm en houtrot in gans België en Nederland. We gingen even bij hen te rade betreffende het efficiënt bestrijden van vervelende larven van houtinsecten, maar al snel werd duidelijk dat zelf bestrijden geen goede oplossing is.

Houtinsecten kunnen zeer veel schade aanbrengen aan het houtwerk in uw woning. Vooral, omdat houtworm oftewel de larve van houtinsecten zoals de kleine of de grote houtwormkever en de huisboktor er jarenlang over doet om terug te verpoppen tot insect, en zich al die tijd uit het zicht diep binnenin uw houtwerk te goed doet aan hout. Afhankelijk van de houtinsect, spreken we hier over een periode van twee tot tien jaar. Het is dus belangrijk hen zo snel mogelijk te bestrijden.

DE JUISTE DIAGNOSE VAN HET HOUTINSECT IS ESSENTIEEL VOOR DE JUISTE BEHANDELING

De eerste stap is uiteraard diagnosticeren over welk houtinsect het gaat. Betreft het de kleine houtwormkever ? De grote houtwormkever ? De huisboktor ? Die diagnose is zeer belangrijk, omdat het bepalend is voor de manier van behandeling. Daarbij is het zo dat zelf een diagnose maken over welke delen van het hout zijn aangetast ook niet simpel is. Wanneer u duidelijke symptomen ziet zoals uitvlieggaatjes, is het leed eigenlijk al achter de rug en zijn de larven aan het poppen om uit te vliegen.

Wanneer duidelijk is over welk houtinsect het gaat en welke delen van het houtwerk zijn aangetast, kan men gaan behandelen.

DE TECHNIEK VAN AANBRENGEN VAN HET INSECTICIDE TEGEN HOUTWORM IS DOORSLAGGEVEND

Veel van de professionele insecticiden zijn wel beschikbaar op de markt, maar zijn zeer duur. Op het etiket staan overigens de meest belovende teksten wat efficiëntie betreft, echter, de manier van aanbrengen van het insecticide is zeer belangrijk, en dat vereist een professionele uitrusting.

De grote houtwormkever en de huisboktor kunnen bijvoorbeeld enkel bestreden worden door het injecteren van een insecticide onder druk. Dat gebeurt met professionele apparatuur, waarbij verloren injectoren in het hout worden ingebracht waardoor het insecticide onder druk tot in de kern van het hout wordt gespoten.

De kleine houtwormkever daarentegen wordt bestreden via verstuiving van een insecticide, maar dat moet met een langdurige en zeer fijne verstuiving gebeuren, wat niet gaat met een handverstuiver. Met een professionele verstuiver worden gedurende lange tijd hele fijne druppeltjes over het houtwerk gespoten, net als bij een motregen. Hierdoor is de efficiëntie veel groter is dan wanneer dit wordt aangebracht met een kwast of een handverstuiver met grotere druppels.

BESTRIJDING VAN HOUTWORM MOET MET DE JUISTE BESCHERMENDE KLEDIJ

Vervolgens is er het luik veiligheid, want deze producten zijn allemaal niet echt gezond voor de mens. Het is dus van het allergrootste belang de juiste beschermende kleding te dragen om zeker niet in contact te komen met het insecticide, inclusief mondkapje en handschoenen. Die uitrusting is doorgaans zeer duur, maar kan niet vervangen worden door een amateuristische bescherming.

DE AANKOOP VAN EEN INSECTICIDE OM ZELF HOUTWORM TE BESTRIJDEN KOMT ZEER DUUR UIT

Al deze insecticiden voor het bestrijden van houtinsecten zijn daarbij zeer duur bij aankoop, vooral, omdat wanneer u zelf behandelt, u veel meer insecticide gebruikt dan wanneer het wordt aangebracht met een professionele apparatuur. Dus ook op financieel vlak is zelf behandelen niet economisch.

U GENIET VAN EEN JARENLANGE GARANTIE BIJ DE BEHANDELING TEGEN HOUTWORM DOOR EEN GESPECIALISEERD BEDRIJF

Tenslotte is er nog het gebrek aan enige garantie bij zelf behandelen. Wanneer u laat behandelen met verstuiving, geniet u van een garantie van 15 jaar op het behandelde hout. Wanneer u laat behandelen met injectie, geniet u zelfs van een garantie van 30 jaar op het niet terugkeren van houtinsecten, terwijl u bij zelf behandelen de kans loopt de insecten zelf niet te hebben gedood.

HOUTWORM ZELF BESTRIJDEN IS DUS ZEKER NIET AANGERADEN

We vatten nog even samen waarom u beter een gespecialiseerd bedrijf bij de arm neemt voor het bestrijden van houtworm :

Een gespecialiseerd bedrijf zorgt voor :

  • De juiste diagnose over welk houtinsect het gaat, bepalend voor de keuze van behandelingstechniek ;
  • Een verstuiving of injectie van een insecticide met professionele apparatuur ;
  • De exacte hoeveelheid van het dure insecticide, die te duur zijn om aan te brengen met een kwast of handverstuiver ;
  • De juiste beschermende kledij tijdens het aanbrengen van het insecticide ;
  • Vijftien of dertig jaar garantie op het behandelde hout, afhankelijk van de techniek.

U DENKT DAT U HOUTWORM HEEFT, EN ZOU DEZE WILLEN BESTRIJDEN ?

Neem contact op met Stopworm voor een diagnose, en bekijk welke de beste bestrijdingstechniek is voor het bestrijden van houtworm in uw houtwerk. Onze medewerkers staan klaar om u zo spoedig mogelijk te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *