U kunt houtworm in houten balken in huis voorkomen door ze preventief te behandelen met een insecticide. Zo vrijwaart u uw houtwerk in huis vijftienjaar lang van houtinsecten.

HOUTEN BALKEN ZIJN ZEER AANTREKKELIJK VOOR HOUTINSECTEN

Houten balken in huizen zijn uitermate aantrekkelijk voor houtinsecten, zowel de zichtbare balken als de onzichtbare. Afhankelijk van het type hout van de balken, trekken ze verschillende houtinsecten aan. Balken gemaakt uit zacht hout zoals populieren balken of balken in dennenhout trekken de kleine houtwormkever (of kleine klopkever) en de huisboktor aan, terwijl balken gemaakt uit hard hout zoals eik, es of beuk vooral de kleine houtwormkever (of kleine klopkever) aantrekken, maar wanneer dit hout ook is aangetast door schimmels wat soms ook met het blote oog niet zichtbaar is, trekt het ook de grote houtwormkever (of grote klopkever) aan.

Houtworm in balken

EEN AANTASTING VAN HOUTWORM IS MOEILIJK TE DETECTEREN

Indien men heel aandachtig is, kan men eventueel houtstof bespeuren onder de balken. Daarna worden er licht gekleurde uitvlieggaten zichtbaar aan de oppervlakte van deze balken, die in grootte kunnen variëren van 1 à 2mm voor de kleine klopkever tot wel gaten met een diameter van een sigaret indien het de huisboktor betreft.

SNEL REAGEREN IS DE BOODSCHAP

Men kan zich dan afvragen of het dan al te laat is om te reageren, maar te laat is het nooit, wanneer men de eerste gaatjes bemerkt is de balk natuurlijk nog niet volledig uitgehold. Toch kan men beter wel snel reageren om de schade te beperken.

HOUTWORM IS ZEKER NIET ALTIJD ZICHTBAAR

Toch moet men stellen dat men die kleine ondiertjes niet kan opmerken voordat ze uitvlieggaten maken en ze dus al een paar jaar in het hout aanwezig zijn. In het verleden heeft men al geëxperimenteerd met machines om het geluid dat de klopkevertjes maken eventueel te kunnen opmerken, maar jammergenoeg is het resultaat niet doorslaggevend. Men moet dus wachten op de eerste tekenen, zijnde houtstof en gaatjes, oftewel preventief behandelen !

PREVENTIEF BEHANDELEN, VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Preventief behandelen heeft als voordeel dat men een garantie krijgt tot 15 jaar op het insectenvrij blijven van het hout, en in de praktijk is het hout zelfs veel langer beschermd. Het is zeker de moeite waard wanneer u een oud of een nieuw huis koopt met veel houtwerk om dit hout preventief te behandelen. U kunt onze methoden van bestrijden tegen houtworm vertrouwen, en bent dan soms wel tot 20 jaar gevrijwaard van onaangename houtinsecten, met een garantie van 15 jaar. Zo’n preventieve behandeling kost niet zo veel, en voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

VRAAG EEN UITGEBREIDE PRIJSOFFERTE VOOR HET PREVENTIEF BEHANDELEN VAN UW HOUTWERK

Indien u graag een prijsofferte zou ontvangen voor het curatief of preventief behandelen van uw houten balken of ander houtwerk in huis, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een prijsofferte voor de bestrijding van houtworm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *