Het woord garantie of waarborg is een begrip geworden in onze huidige samenleving. Alles wat we vandaag de dag kopen, heeft een garantie. Garantie houdt in dat de verkoper van een product of een dienst een zekere kwaliteit van dat product of die dienst waarborgt, en ervoor instaat dat deze ook overeenkomt met de beloofde eis, maar wel slechts voor een bepaalde duur. Het kan ook juridische gevolgen hebben natuurlijk, wanneer het product of de dienst niet aan die kwalitatieve verwachtingen voldoet.

DE WETTELIJKE GARANTIEPERIODE BEDRAAGT 10 JAAR OP HET BEHANDELEN VAN HOUT TEGEN SCHIMMELS EN INSECTEN

Goederen hebben vandaag de dag een wettelijke garantieperiode van 2 jaar. In de bouw wordt de garantieperiode vaak opgetrokken tot een periode van 10 jaar. Ook de behandeling van hout tegen schimmels en hout-etende insecten bedraagt wettelijk 10 jaar. Stop Worm, het bedrijf gespecialiseerd in de bestrijding van houtworm en schimmels in hout, geeft, afhankelijk van de behandeling, maar liefst een garantie van 15 of 30 jaar op het door hen behandelde hout, wat dus veel langer is dan wettelijk bepaald !

15 JAAR GARANTIE OP EEN BEHANDELING VIA VERNEVELING OF VERSTUIVING VAN EEN INSECTICIDE

Stop Worm gaat dus veel verder dan de wettelijk verplichte garanties op een behandeling tegen houtworm. Voor een behandeling via vloeibare verneveling of bij verstuiving van een insecticide, biedt Stop Worm een garantie van 15 jaar op het niet meer terugkeren van houtinsecten. Deze methode wordt doorgaans gebruikt bij een aantasting door de kleine klopkever. Indien het aangetaste hout is geverfd, gelakt of geolied, is het belangrijk deze laag er eerst af te schuren. Dit laagje op het hout laat namelijk geen goede penetratie van het product in het hout toe. Voor aanvang van de verstuiving, moeten eventuele meubels onder het houtwerk eerst worden weggehaald, of zeer goed worden afgedekt. Vervolgens verstuift men het insecticide op het aangetaste hout.

30 JAAR GARANTIE OP EEN BEHANDELING DOOR MIDDEL VAN INJECTIES MET EEN INSECTICIDE

Bij een behandeling door middel van injecties onder druk van 4 tot 9 bar, wordt het hout tot in de kern behandeld. Eerst worden er verschillende gaatjes geboord in de balken, waarin (verloren) injectoren worden geplaatst. Dit zijn kleine buisjes, die het vloeibare product slechts toelaten in één bepaalde richting te lopen, namelijk naar het midden van het hout. 15 jaar is al een hele lange periode, 30 jaar is nog veel langer, langer zelfs dan de meesten onder ons in dezelfde woning blijven wonen! Toch is dat de periode dat Stop Worm het hout vrijwaart van hout-etende insecten na een behandeling met een insecticide via injecties onder druk. Deze methode wordt gebruikt bij een aantasting van de grote klopkever of de huisboktor.

PERMETRINE, DE ACTIEVE STOF VAN EEN INSECTICIDE MET EEN UITZONDERLIJK LANGDURIG EFFECT

De actieve stof in de twee verschillende insecticiden die Stop Worm gebruikt tegen deze vervelende hout-etende diertjes, is permetrine. Het ene product is Perwood 4S, dat aangelengd wordt met een oplosmiddel. Het andere, Basilit Curattack, wordt aangelengd met water. Beide producten bevatten 4 gram permethrine per liter en zijn zeer indringend. Ze zijn bijzonder penetrant en effectief. Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd, bindt de permetrine die in het hout is binnengedrongen zich aan de cellulose, één van de onderdelen waaruit hout bestaat. Vanaf dat moment is het hout zelf praktisch een insecticide en blijft het beschermd. Geen enkel insect kan het hout nu nog aantasten of vernietigen. Enkel wanneer er zich uitzonderlijke situaties voordoen, zoals bijvoorbeeld bij een lek in het dak boven het hout, kan dit wel een invloed hebben. Door het voortdurend binnensijpelen van regenwater en het eventuele ontstaan van schimmels, wordt de aanwezige permetrine in het hout afgebroken en zal het hout op die plaats opnieuw vatbaar worden voor aantasting door houtworm.

HOUTWORM LATEN BESTRIJDEN DOOR STOP WORM GEEFT U TAL VAN VOORDELEN

Door uw hout in huis te laten behandelen tegen hout-etende insecten of schimmels door Stop Worm, geniet u van tal van voordelen :

  • Uitgebreide prijsofferte : de firma Stop Worm komt uw houtwerk inspecteren en nakijken of er hout-etende insecten aanwezig zijn. Vervolgens maakt Stop Worm een overzichtelijke prijsofferte voor een doeltreffende behandeling. Bij behandeling, wordt dit bedrag weer van uw factuur afgetrokken ;
  • Goede diagnose van welke soort van insecten het hout aantasten: omdat de verschillende hout-etende insecten een andere bestrijding vergen, is het van het allergrootste belang dat de juiste diagnose wordt gesteld: over welke insecten gaat het? Bv. de kleine klopkever of de huisboktor;
  • Jarenlange ervaring : Stop Worm is al actief in deze sector sinds 1994, en kan dus staven op een jarenlange ervaring;
  • Zeer doeltreffend langdurig insecticide : de keuze van het insecticide dat Stop Worm gebruikt is niet willekeurig : permetrine is een zeer doeltreffend product dat een uitzonderlijk langdurig effect heeft in hout;
  • Juiste dosis product gebruiken : de jarenlange ervaring van Stop Worm heeft hen precies geleerd hoeveel product men moet gebruiken om langdurig effectief te zijn;
  • Zeer efficiënt werken : het is zeer belangrijk geen stukje hout te vergeten, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Stop Worm gaat uiterst zorgvuldig te werk.

UW HOUTWERK IN HUIS IS AANGETAST DOOR INSECTEN, EN U BENT OP ZOEK NAAR EEN GESPECIALISEERD BEDRIJF VOOR HET BESTRIJDEN VAN DE AANWEZIGE HOUTWORM?

Door te kiezen om samen te werken met Stop Worm, geniet u van een zeer lange garantie op het behandelde hout. Daarbij krijgt u een een zeer goede diagnose van de aantasting van uw hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *